actueel nieuws

Verleng de levensduur met goed onderhoud

De onderstaande pakketten kunnen wij aanbieden binnen een straal van +- 15 km van Naarden. De tarieven zijn gebasseerd op een gemiddelde particuliere tuinset/ loungeset configuratie. Het onderhoud geeft garantie op een betere bescherming van je tuinmeubelen, helaas niet tot onbeperkte levensduur. Vooraf wordt er gekeken of onderhoud wel/ niet zinvol is. Meer informatie en voorwaarden leest u onderaan de pagina.

TEAK TUINMEUBELEN ONDERHOUD SERVICE

Wat houdt elk pakket in?

BASIS pakket: € 100,-

Hierbij wilt u graag zelf uw tuinmeubelen onderhouden. Wij zorgen ervoor dat u dit doet met de juiste onderhoudsmiddelen. Hierbij ontvangt u het onderstaande:

TEAK Cleaner:

Een teak cleaner reinigt uw houten tuinmeubelen. Algen, schimmels en andere bacterien worden hierbij aangepakt en zo goed als mogelijk verwijderd. Dit verkleint de kans op het verslechteren van de staat van uw teakhout.

TEAK Protector:

Dit zegt het al, en moet uw teak beschermen door invloeden van buitenaf. Denk aan vocht, UV-licht, vuil, vogelpoep, bladeren etc. Dit onderhoudsmiddel is voorzien van een bruine kleurstof, zodat het de honingbruine kleur van teak weer zichtbaar wordt. (we hebben ook een protector voor vergrijst teak). Dit onderhoudsmiddel verzadigt het teak, zodat vocht minder goed kan doordringen tot in de kern van het teak. Het teak kan op dat moment niks meer absorberen, omdat het verzadigt is met de protector.  

TEAK Shield:

Dit is de finish in touch en zeer belangrijk. In tegenstelling tot de protector, is dit een oppervlakkige beschermer. Deze beschermlaag maakt het teak weer water en vuil afstotend. Vettige etensresten, olie druppels of rode wijn zal hierdoor minder goed de kans krijgen om in het hout te trekken. Vergelijk het met de vuil en water afstotende spray voor uw suede schoenen of jas.

PLUS pakket: € 499,-

U hoeft niks te doen, want wij doen het zware werk. Wij scrobben uw teakhouten tuinmeubelen schoon met de cleaner, waarna we hem met de protector behandelen en daarna beschermen met de shield.
+
U ontvangt van ons een onderhoudspakket ter waarde van € 100,- zodat u dit in de toekomst zelf kunt doen.

COMPLEET pakket: € 750,-

Wij schuren uw houten tuinmeubelen weer keurig op, zodat de toplaag, welke vaak verweerd is, eraf is en u weer een schoon vlak oppervlakte overhoudt. Hierna maken wij het teakhout schoon met de teak cleaner, zodat eventuele schimmel en algen in het hout gedood worden. Daarna brengen wij de teak protector aan en de teak shield.
+
U ontvangt van ons een onderhoudspakket ter waarde van € 100,- zodat u dit in de toekomst zelf kunt doen.

KUSSEN PROTECT pakket: € 500,-

Dit pakket is alleen mogelijk ter aanvulling van een PLUS of COMPLEET pakket. Hierbij stoomreinigen wij de hoezen van uw tuinkussens/ lounge matrassen/ zitkussens, zodat deze weer heerlijk fris zijn. Daarna behandelen wij elk kussen hoes van uw tuinset of loungeset met een kussenprotector. Dit zorgt voor een betere UV-bescherming wat verkleuring van de stof vertraagd en ze zijn dan direct ook weer meer vuil en waterafstotend.

JAAR ABONNEMENT pakket: € 1500,-

Hierbij komen wij 2x per jaar: 1x in het voorjaar (februari/ maart/ april) en 1x in het na jaar (augustus, september/ oktober). Hierbij zorgen wij voor een optimale bescherming. Alles uit het COMPLEET pakket + het KUSSEN PROTECT pakket voeren wij uit bij deze halfjaar terug kerende onderhoudsbeurt. Doorgaans kost dit € 2500,-, maar in abonnementsvorm krijgt u € 1000,- korting. Dit kunnen wij doen, omdat op de lange termijn het onderhoud vele malen minder is.

 

Betreft de service:

Wanneer vindt dit plaats:

Wij bepalen wanneer dit plaats vindt, omdat wij hierin afhankelijk zijn van het weer en de bezetting. Uiteraard wordt dit in overleg met u gedaan. Wij komen met droog weer of u moet een overdekt terras hebben, waar wij kunnen werken.

Moet ik thuis zijn?

Nee, zolang wij toegang hebben tot water, stroom en een bezem, dan kunnen wij aan de slag. Dus ook als u op vakantie bent, zouden wij aan de slag kunnen.

Wat verwachten wij van u?

Water: Wij willen graag gebruik maken van uw tuinslag en het water dat eruit komt. Heeft u geen tuinslang, dan zullen we emmers water gebruiken of een gieter. 

Stroom hebben we nodig voor onze elektrische apparatuur, denk aan een schuurmachine of stoommachine of ander elektrisch gereedschap dat we nodig hebben.

Bezem is handig, zodat we alles na de tijd keurig kunnen aanvegen en netjes kunnen achterlaten. Bij het schuren is het onvermijdelijk dat er nog wat zaagsel resten achterblijven.

Wat kan ik verwachten?

Wij komen met 1 a 2 personen. Zullen ruimte maken zodat we de ruimte hebben om alles 1 voor 1 te behandelen. Bij het aanbrengen van een teak protector en of shield, zullen wij ook de ondergrond afdekken om vlekken te voorkomen.

Disclaimer:

Ons uitgangspunt is om met uiterste zorg uw houten tuinmeubelen en tuinkussens te verzorgen en te behandelen. Dit doen wij op de best mogelijke manier met de middelen die wij tot onze beschikking hebben. Het onderhoud en middelen zijn gebasseerd op het Nederlandse klimaat bij normaal gebruik.

Natuurlijke eigenschappen blijven altijd bestaan

Daarbij kunnen wij natuurlijke eigenschappen niet 100% elimineren. Algen, schimmels, rotten, verkleuring, werking van hout zijn eigenschappen/ externe invloeden die altijd blijven bestaan. Deze beïnvloeden altijd de levenduur en kwaliteit van uw tuinmeubelen en tuinkussens. Dit betekent, dat ook bij goed en regelmatig onderhoud, dat uw tuinmeubelen en tuinkussens niet het eeuwige leven hebben. Wij kunnen dus enkel de levenduur verlengen.

Vlekken in kussen hoezen en matrashoezen

Het stoomreinigen van uw tuinkussens en of lounge matrassen reinigt de hoezen van uw tuinkussens op hoge temperatuur, met hoge druk en zuigt het losgekomen vuil uit uw stof op. Dit geeft geen garantie dat uw kussenhoezen vlekvrij zijn. Veel hardnekkige vlekken krijgen wij eruit, echter sommige (schimmel)vlekken zijn zo hardnekkig dat zelfs met herhaaldelijke pogingen het er niet uit te halen is.

Kleurverschil

De kans is zeer groot dat door het onderhoud uw tuinmeubelen en/of tuinkussenhoezen een iets andere kleur hebben gekregen. Dit komt doordat vuil verwijderd is en/of een top laag eraf geschuurd/ geschrobd is. Ook kunnen vlekken ineens zichtbaar worden die er eerst niet waren. Denk aan vettigheid wat dieper in het hout is getrokken. Schuur je de toplaag er vanaf, dan zit het vet ook nog in deze diepere laag. Dit is niet weg te halen en daarbij niet aan ons toe te schrijven.

Teakprotector of vintage teak bevat een kleurstof, wat het hout weer bruin of grijs maakt. Dit hoort bij het onderhoudsproduct.

Een ander voorbeeld, spierwitte tuinkussens, welke heel erg vuil zijn of waar schimmelvlekken in zitten en na reiniging een doffe kleur/ grijze waas krijgen of schimmel stippen. Dit komt omdat in de microporiën vuil vast blijft zitten. Dit is zo hardnekkig en is niet eruit te halen.

Duur van het onderhoud

Wij adviseren altijd om elke 6 maanden groot onderhoud te plegen. Tussendoor kunt u het bijhouden. Houd er rekening mee dat ook na goed onderhoud, het hout weer gaat vergrijzen, kwetbaar is voor vocht, schimmel, algen en dit geldt uiteraard ook voor de tuinkussens.