Exotan

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Exotan

Exotan tuinmeubelen bestaan uit een grote diversiteit aan buitenmeubelen waaruit je kan kiezen. Zo ga je shoppen naar Exotan tuinmeubelen, als je bijvoorbeeld een loungeset, tuintafel, tuinstoelen, ligbed of tuinmeubel accessoires zoals een dienblad, onderhoudsmiddelen of decoratie wilt kopen. Exotan is een Nederlands tuinmeubelen merk, die hun producten voornamelijk in Indonesië en China laten maken. Veel tuinmeubelen komen uit Azië, maar waar Exotan het verschil maakt is het design.

Exotan tuinmeubelen

Exotan tuinmeubelen staan bekend om hun indoor design met outdoor eigenschappen. Zo vind je in de loungeset collectie de Ibiza, Rhodos, Sicilië, Casablanca en de Marrakech loungeset. Deze hebben allemaal de uitstraling als of jij je bank vanuit je woonkamer zo op je terras in je tuin heb gezet. Dit komt doordat ze gebruikmaken van hoogwaardige all weather materialen zoals texfabric, Nanotex en Silvertex die de uitstraling hebben van indoor stoffen.

Exotan loungeset

Om bij de Exotan loungeset te blijven, deze zijn zeer populair. Ze zien er modern strak en zeer comfortabel uit. Dit laatste is ook daadwerkelijk te ervaren wanneer je er eenmaal inzit. De samenstelling van de vulling van de kussens hebben ze zorgvuldig uitgekozen en zorgt ervoor dat je heerlijk en comfortabel zit. De verschillen in de Exotan loungeset collectie zit hem in het materiaal aan de buiten kant. Zo vind je op de exotan loungeset Rhodos Nanotex. Dit is een duurzaam 100% all weather materiaal, wat prettig en zacht aanvoelt. Hierbij is de Rhodos modulair en zelf samen te stellen. Dit materiaal vind je ook op de Sicilië loungeset. Kijken we vervolgens naar de Exotan Ibiza loungeset en de Casablanca, dan zijn deze uitgerust met Texfabric. Dit materiaal is ook 100% all weather, maar is wel wat goedkoper en voelt iets kunstmatiger aan. Hiernaast heb je nog de traditionele Rimini wicker loungesets in de collectie.

Exotan tuinstoelen

De Exotan tuinstoelen doen het ook altijd goed. De meest verkochte zijn wel de Exotan Caldo tuinstoelen van teakhout en textileen. Hierna komende Exotan tuinstoelen zoals de Samos, York, Ibiza en de comfort teak tuinstoelen. De Exotan Samos tuinstoelen en de York zijn ongeveer gelijk aan elkaar. Echter de Samos zijn uitgerust met Nanotex en zitten comfortabeler, maar zijn ook duurder dan de York. De York tuinstoelen zijn van texfabric en zitten steviger. De stoelen kan je goed combineren met een Exotan tuintafel, zodat je een leuke tuinset kan vormen

Exotan tuintafel

De Exotan tuintafel collectie bestaan uit teakhouten tuintafels, aluminium met teak of kunststof, RVS met teakhout en tuintafels die volledig van aluminium zijn. Deze laatste is samen met een aluminium tuintafel + een kunststof tafelblad volledig onderhoudsvrij. Hiervoor kan je kijken naar de Exotan Puro, Sevilla of Venice buitentafel. De populairste Exotan tuintafel is de Exotan Stella teak tuintafel. Een mooie RVS tuintafel een een teakhouten tafelblad is de Exotan Metz. Deze kan je ook nog krijgen in een uitschuifbare variant.

Exotan tuinmeubelen

Geniet met je vrienden en familie in Exotan tuinmeubelen van pure comfort en luxe. De comfort vertaald zich in het gebruik van comfortabel kussens en kwalitatief hoogwaardige stoffen. De luxe zie je terug in de designs waarin outdoor textiel, teak en aluminium wordt gebruikt. Exotan heeft verschillende lijnen en hun meest bekende lijnen maken gebruik van outdoor textiel. Hierbij hebben de sets een indoor design met outdoor kwaliteiten, de sets lijken dus op normale banken en zijn all weather, waardoor ze gewoon buiten kunnen blijven staan. Een aantal bekende modellen hiervan zijn de Casablanca, Rhodos, Sicilië en de Ibiza. Naast de sets van outdoor textiel gebruikt Exotan ook veel aluminium en wicker en als laatst is er een lijn met teak tuinmeubelen, gemaakt van hoogwaardig teakhout.

Exotan is onderdeel van Persoon Outdoor Living en dit bedrijf is al ruim twintig jaar actief in de import van tuinmeubelen. Zij weten hierdoor met welke partners zij moeten samenwerken en de tuinmeubelen van Exotan zijn uitvoerig getest, waarbij hoge kwaliteit de nummer één prioriteit heeft. Het is een echt Nederlands merk en zoals wij gewend zijn bij Nederlandse merken is een hoge standaard in combinatie met innovatie belangrijk voor Exotan.

Exotan Ibiza en Rhodos loungeset

Twee van de meest bekende loungesets van Exotan zijn de Ibiza en Rhodos loungeset. Beide loungesets hebben exact dezelfde afmetingen, alleen zit er een groot verschil in het gebruikte materiaal. De Rhodos loungeset is gemaakt van Nanotex, wat een fijne weving heeft en de Ibiza loungeset heeft daar tegenover een grovere weving. Beide sets bestaan uit een hoek element, een center element en een hocker en hierdoor kun je de set net zo groot maken als je zelf wilt. Een mooie combinatie bij de sets is een dienblad voor op de hocker of een tijdschriftenrek dat je aan de armleuning van de loungeset kunt plaatsen.

Exotan loungesets, tuinstoelen, ligbedden en tuintafels

In het assortiment van Exotan zit een grote verscheidenheid van tuinmeubelen. Ten eerste hebben zij een groot aanbod van loungesets en deze worden gemaakt van outdoor textiel en wicker. Je kunt er vanuit gaan dat de frames altijd van aluminium zijn gemaakt. Daarnaast zijn de ligbedden, tuinstoelen en tuintafels van Exotan meestal gemaakt van aluminium of teak. Aluminium heeft bijna geen onderhoud en teak heeft een warme houten uitstraling. Voor de teakhouten tuinmeubelen gebruikt Exotan zeer hoogwaardig teakhout, waardoor dit lang mee gaat. Teak is een natuurlijk product, dus wij raden altijd aan om dit te bewerken met bijvoorbeeld teak protector of teak shield.