Parasol

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Parasol

50 shades of parasols bij Tuinmeubelen.nl

Zon is fijn, maar in beperkte mate. Zonnebrandcrème is niet voor iedereen een ideale oplossing, want voordat je het weet ziet je hele gezicht wit. De eerste dag van de crème, de volgende dag door puistjes.

Verbranden is daarentegen ook geen pretje. Het is ongezond, doet pijn en is niet erg sexy. Wil je wél in de zon zitten, maar niet eindigen als een aan geblakerde Engelsman na een dagje Scheveningen? Koop dan een parasol.

Waarom een parasol kopen?

Een parasol is een onmisbaar item in je tuin. Waarom? Om verschillende redenen. Zo biedt een parasol bescherming. Het is de makkelijkste oplossing om meer schaduw in je tuin te creëren, waardoor je eindeloos én verantwoord kunt genieten van het zomerse weer.

Daarnaast zorgt een parasol ook voor sfeer. Het staat hartstikke gezellig in de tuin en houdt de warmte nog een beetje vast als het afkoelt ‘s avonds.

Parasol cat banner 1

Van parasolvoeten tot een grote parasol en zweefparasols

Een plekje in de schaduw is fijn. Ben jij om die reden op zoek naar parasol voor in je tuin? Dan hopen we dat je nog geen keuzestress hebt.

Parasols zijn er tegenwoordig in duizend verschillenden uitvoeringen, maten en vormen. Sommige kantelen en anderen kunnen weer 360 graden draaien. Natuurlijk blijven wij niet achter. Ook bij tuinmeubelen.nl kun je kiezen uit veel verschillende parasols. Maar dan wel lekker overzichtelijk.

Denk bijvoorbeeld aan een zweefparasol, een balkonparasol, een strandparasol, een paviljoen en ga zo maar door. Ook kun je kiezen uit verschillende soorten parasolvoeten om je zonnescherm op de grond te houden. Ook niet onbelangrijk. Tenzij je erg van vliegeren houdt.

De zweefparasol

Ben je al bekend met de zweefparasol? Het grote voordeel daarvan is dat je de voet naast de tafel kunt plaatsen. Hierdoor heb je meer schaduw met een minder grote parasol. Daarnaast kun je de zweefparasols dus heel flexibel neerzetten, zonder dat er een gat in je tafel nodig is.

Je kunt een zweefparasol kantelen voor meer schaduw, sommige zelfs 360 graden draaien. Zo draai je ‘m makkelijker mee met de zon en maak je er optimaal gebruik van – van zonsopkomst tot zonsondergang.

De functionaliteiten van een zwevende parasol

Een van de grote voordelen van een zwevende parasol is dat hij ten opzichte van een reguliere parasol veel meer functionaliteiten heeft. Vaak kan je hem namelijk draaien, kantelen en verrijden. 

Het draaien van een zweefparasol is gemakkelijk omdat je de voet op dezelfde plek kan laten staan maar de parasol zelf kan verplaatsen. Op deze manier kan je heel eenvoudig de schaduw in jouw tuin verplaatsen. Dit is natuurlijk ideaal, want naarmate de dag vordert verandert ook de plaats van de zon. Door eenvoudig te draaien zorg je er dus voor dat je de hele dag in de schaduw zit!

Een andere handige functie is de kantelbaarheid. Dit zorgt ervoor dat je ook wanneer de zon laag aan de horizon staat je de parasol schuin kan kantelen en de zon kan blokkeren. 

Voordelen en nadelen van een zweefparasol

Zoals hierboven beschreven zijn er dus verschillende voordelen aan een hangende parasol. Hieronder hebben we de voordelen ten opzichte van een reguliere parasol nog even op een rijtje gezet.

Voordelen

  • Veel meer functionaliteiten: kantelbaar, draaibaar etc.
  • Makkelijk verplaatsen van schaduw
  • Geen gat nodig in het midden van je tafel
  • Hogere kwaliteit materialen
  • Sfeerbevorderend!

Parasol cat banner 2

Ruime keuze uit parasolvoeten

Een parasol kan niet zonder parasolvoet. Een goede parasolvoet is onmisbaar als je hem op een stabiele manier wilt neerzetten. Of je nu een traditionele parasol hebt staan of dat je al gebruik maakt van een moderne zweefparasol, met een goede houder zorg je ervoor dat hij veilig op zijn plaats blijft staan.

We hebben parasolvoeten in verschillende maten en gewichten. Zo hebben we bijvoorbeeld mooie antracieten en betonnen parasolvoeten, maar ook zandzakken om de parasol nog meer te verzwaren.

Op zoek naar een parasolvoet? Je kunt bij ons diverse parasolvoeten aanschaffen. Kijk daarbij wel goed naar het type parasol dat je zelf hebt staan. Bijvoorbeeld een zweefparasol, reguliere parasol,  vierkante-,  ronde- of grote parasol. Kies vervolgens een parasolvoet die geschikt is voor jouw soort.

Op die manier schaf je een voet aan waarmee je nog jarenlang vooruit kunt. Van slijtage of andere mogelijke problemen heb je nooit last. Je kiest bij ons altijd voor parasolvoeten van een hoge kwaliteit, waardoor je veilig en betrouwbaar kunt relaxen in de schaduw.

Voor en nadelen van verschillende parasolvoeten

Zoals genoemd zijn er vele verschillende parasolvoeten. Zo heb je kruisvoeten, ingraaf voeten, zandzakken en granieten voeten. Elke voet heeft natuurlijk zijn eigen voor en nadelen waarop je jouw keuze kan bepalen. 

De voordelen van een ingraafvoet is dat je de voet niet ziet zitten en dat hij ook geen ruimte in beslag neemt op je terras. Het nadeel is echter dat je hem niet (makkelijk) van verplaatsen en vast zit aan een bepaalde plaats. Denk dus goed na voordat je hem ingraaft!

Het voordeel van kruisvoeten en zandzakken zijn dat je ze makkelijk kan plaatsen. Het nadeel is echter dat je geen hele grote en zware parasols kan ondersteunen met deze voeten.

De meest gebruikte voet zijn de standaard granieten parasolvoeten. Deze voeten zijn iets lastiger in gebruik maar wel super stevig en passen op elke parasol. Bovendien kan je ze vaak ook kopen met wieltjes waardoor je ze zeer eenvoudig kan verplaatsen.

Parasol cat banner 3

Een parasolhoes houdt jouw parasol mooi

Is het over met de zon? Als je de parasol in klapt, kun je het parasoldoek het beste beschermen met een speciale parasolhoes. Zo zorg je ervoor dat de verschillende invloeden van het weer zo goed mogelijk worden geweerd. De parasolhoes zorgt voor een goede bescherming, zodat je nog jarenlang van jouw parasol kunt genieten. 

Kleuren en materialen

Wij hebben parasols in verschillende kleuren en maten. Van simpele maar mooie witte, grijze en zwarte parasols tot knalrode, groene en paarse parasols. Net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Ook kun je zelf de vorm uitkiezen. Zo kies je uit een ronde, vierkante of rechthoekige. Alles is mogelijk, waardoor je altijd wel een parasol vindt die past bij de stijl en vorm van jouw tuin. 

Het materiaal van parasoldoeken kan ook zeer veel verschillen per soort en merk. Om deze reden hanteren wij dan ook verschillende kwaliteitsniveaus op onze website. Doorgaans zijn de verschillende materialen voor het doek:

  • Olefin
  • Solefin
  • Spuncrylic
  • Polyester (kwaliteit 0 tot en met 4)

Vanzelfsprekend is het zo dat hoe beter de kwaliteit van het doek des te langer hij meegaat en des te langer de kleur mooi blijft. Bij doeken van lagere kwaliteit zie je vaak sneller dat de kleur vervaagt door de zon.

Voor meer informatie over de materialen van onze parasoldoeken zie onze materialen pagina.

Parasol cat banner 4

Parasol-aanbiedingen 

Niet gelogen, wij hebben de beste parasol- aanbiedingen. Waarom? Omdat wij niet alleen aan het einde van het zomerseizoen aanbiedingen hebben.

Nee tuurlijk niet, een parasol komt namelijk het beste van pas in de zomer. Bij ons vind je het hele jaar door parasols voor zonnige prijzen. Ja, ook in ze zomer! 

Parasols online kopen

Parasols online kopen? Dat kan bij ons. Is ook handiger en comfortabeler trouwens. Jouw parasol wordt dan namelijk gewoon thuisbezorgd. Scheelt jouw weer een hoop stress en sjouwwerk.

Want die grote zweefparasol prop je niet alleen lastig in je Nissan Micra, maar ook in je jeep wordt het proppen. En bovendien til je jezelf een hernia aan een parasolvoet.  

Top 3 parasols

Omdat het assortiment op onze website uit honderden verschillende parasols bestaat is het misschien lastig om een keuze te maken. Om je te helpen hebben we onderstaand de 3 populairste parasols voor je geëtaleerd. Deze worden door onze klanten het vaakst besteld en bovendien goed beoordeelt.

Garden Impressions Zandvoort Beach

De Zandvoort Beach van Garden Impressions is een super populaire kleine stokparasol. Mede dankzij de super voordelige prijs en leuke kleuren is het echt een blikvanger. Bovendien wordt de Zandvoort Beach doorgaans binnen 1-2 dagen geleverd.

Lanterfant Lucas

De Lucas van Lanterfant is een mooie stokparasol die beschikbaar is in verschillende kleuren. Met een afmeting van 3 bij 3 meter houdt hij bovendien veel zonlicht tegen. Daarnaast is hij ook nog eens snel geleverd. Niet voor niets is deze parasol populair!

Platinum Aruba

De Aruba is net als bovenstaande artikelen een stokparasol. Echter is de Aruba verkrijgbaar in wel meer dan 10 kleuren! Zo zit er altijd een kleur voor jou tussen en kan je zelfs verschillende kleuren combineren als je meer dan 1 parasol nodig hebt.

Het onderhoud van je parasol 

Onderhoud van tuinmeubels is altijd zeer belangrijk, en zo ook het onderhoud van parasols. Gelukkig is een groot deel van het voorkomen van onderhoud al het gebruik van een beschermhoes. Met een beschermhoes voorkom je dat in ieder geval wanneer je hem niet gebruikt er geen viezigheid op komt.

Maar natuurlijk wordt hij ook vies bij gebruik. Gelukkig hebben we daarvoor speciale onderhoudsmiddelen. Doorgaans kan je het meeste vuil al met een multi surface cleaner of parasol reiniger schoonmaken. Kijk eens tussen onze onderhoudsmiddelen voor de verschillende opties.

Voor meer informatie over het onderhouden van je parasol neem eens een kijkje op onze onderhoudspagina.

Advies in onze showroom

Wil je meer advies of uitleg en met eigen ogen alle functionaliteiten en materialen bekijken? Kom dan een kijkje nemen in onze showroom in Naarden. Onze product adviseurs laten je graag alle functionaliteiten zien en geven je graag meer informatie over de verschillende merken en kwaliteiten.