Parasolhoes

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Parasolhoes

Bescherm je parasol met een parasolhoes

De parasol beschermt jou tegen de zon. Maar wie beschermt jouw parasol eigenlijk? Een parasolhoes natuurlijk. Met een goede parasolhoes gaat je parasol heel wat jaren mee. Er is een hoes voor elk soort parasol. Of je nou een zwevende parasol hebt of eentje op een voet, gebogen of recht: we hebben altijd een parasolhoes die perfect past bij jouw parasol.

Dit is waarom jij een parasolhoes nodig hebt

Je parasol heeft het zwaar. Die is namelijk de hele zomer bezig om jou te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Al die tijd dat jij in de schaduw zit staat je parasol te bakken in de zon. Gelukkig is een parasol daar natuurlijk voor gemaakt, maar het is goed om een parasol op te bergen in een parasolhoes als je hem niet gebruikt. Zo wordt je parasol alleen aan de zon blootgesteld op dagen dat het nodig is. Want hoe meer zon op je parasol, hoe groter de kans dat de kleuren vervagen.

Een parasolhoes voor de regen

Je parasol beschermt je niet alleen tegen de zon maar ook tegen de regen. Maar net als voor de zon geldt: stel je parasol er niet teveel aan bloot. Op dagen dat je niet buiten zit bescherm je je parasol dus met een waterdichte hoes. Deze parasolhoezen zijn voorzien van dubbel getapete naden. Zo wordt je parasol niet nat, waardoor er geen schimmel ontstaat die de stof aantast. Kortom: Een waterdichte parasolhoes beschermd jouw parasol tegen barre weersomstandigheden.

Parasolhoes voor elk formaat

Het maakt niet uit of je een grote of een kleine parasol hebt. Er zijn parasolhoezen voor elk formaat parasol. Of je nou een parasol hebt waar je met de hele familie onder schuilt of een kleine parasol. Het enige verschil zit hem in de manier waarop je de parasolhoes bevestigt. Grote parasolhoezen zijn vaak uitgerust met een speciaal foefje. Ze hebben een geïntegreerde stok die het heel makkelijk maakt de parasolhoes te bevestigen. Ook zijn sommige parasolhoezen uitgerust met een ritssluiting. Vooral bij grote parasols is dat een uitkomst.

Kies het juiste formaat parasolhoes

Natuurlijk meet je jouw parasol op voordat je een hoes koopt. Maar wat als je de ideale maat niet kunt vinden? Kies dan altijd voor een parasolhoes die een maatje groter is dan je parasol. Zo voorkom je dat je parasolhoes onder spanning komt te staan als je hem sluit. Zeker bij parasolhoezen met ritssluitingen moet je hiermee uitkijken.

Parasol opbergen in de winter

Heb je de mogelijkheid om je parasol in de winter binnen te zetten? Doe dat dan zeker. Zo gaat je parasol langer mee. Als je het echt goed wil doen zet je jouw parasol in de schuur of berging met een parasolhoes eromheen. Want ook een schuur of garage is vaak vochtig. Zo voorkom je dat de stof wordt aangetast met schimmel.

Parasolhoes: ook voor het frame van je parasol

Heb je geen plek om je parasol binnen te zetten? Kies dan voor een parasolhoes die groot genoeg is om ook het frame van je parasol te bedekken. Een parasolframe dat met weer en wind buiten staat is gevoelig voor roestvorming. Dat kan zorgen voor minder gebruiksgemak. Je merkt dan dat de bewegende delen minder makkelijk los komen van elkaar en dat de bediening van je parasol niet zo makkelijk gaat als vorige zomer. Om dat te voorkomen pak je niet alleen je parasol maar ook de voet van je parasol in met een parasolhoes. De meeste parasolhoezen zijn zo groot dat ze gemaakt zijn om ook het frame in te pakken.

Parasolhoes online bestelen

Een parasolhoes vormt een aantrekkelijk accessoire, bijvoorbeeld wanneer je een doek hebt dat niet goed bestand is tegen de invloeden van het weer. Maak gebruik van je parasol zodra de zon begint te schijnen en pak deze netjes in wanneer het weer zich van een minder aantrekkelijke kant laat zien.

Opbergen met parasolhoes

Je kunt het parasoldoek uitstekend opbergen in een parasolhoes, waardoor je ervoor zorgt dat de verschillende invloeden van het weer zo goed mogelijk worden geweerd. Daarnaast kun je er met de parasolhoes voor zorgen dat je het parasoldoek op kunt bergen op het moment dat je er langere tijd geen gebruik van wenst te maken. De hoes zorgt als het ware voor een degelijke bescherming, zodat je ook de komende jaren gebruik kunt blijven maken van de parasol. Wat dat betreft is het verstandig om samen met de parasol ook een parasolhoes aan te schaffen die hier goed bij past.

Type parasolhoes

Het is verstandig om goed te kijken naar het type parasolhoes dat je kiest, aangezien er verschillende vormen en afmetingen beschikbaar zijn. De gemiddelde hoes is geschikt voor parasols tot 4 meter, waardoor je daar doorgaans voldoende aan zal hebben. Je hebt daarnaast echter de mogelijkheid om een speciale hoes voor vierkante parasols aan te schaffen, of wellicht een andere vorm die je hebt staan. Let hier goed op, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de parasolhoes en deze zo goed mogelijk aansluit bij het doek dat je hebt gekozen.