Elba

De Taste 4SO Elba tuinstoelen hebben een RVS frame, met een antraciet powder coating. Om dit frame zit een duurzaam all weather touw, ook wel rope genoemd. De Elba tuinstoel heeft een zithoogte van 48 cm en de armleuning zijn 68 cm hoog. Hierdoor past hij onder eigenlijk alle tuintafels. 5 jaar garantie krijg je op de Elba tuinstoelen en hij wordt geleverd inclusief een zitkussentje. Details van de Elba loungeset komen later aan bod. Lees hieronder meer over de Taste by 4 Seasons Elba tuinstoel en loungeset.

Taste 4SO Elba tuinstoel

De Taste 4SO Elba tuinstoel is een zeer populaire stoel voor buiten. In veel tuinen, kun je deze al op het terras terug vinden. Waarom is deze rope tuinstoel zo populair? Het is eigenlijk zeer logisch, het scandinavische design wat van RVS is, is afgewerkt met prachtig rope. Rope is zeer populair en materiaal wat wij nu ook veel terug zien op tuinmeubelen. Het is sterk, het is natuurlijk, het is weerbestendig, het is mooi, stuk voor stuk goede argument om de Elba tuinstoel te kopen.

Zitcomfort

Naast het design, is het zitcomfort zeer belangrijk. De Elba tuinstoel is een doorontwikkeling van de 4 Seasons Outdoor scandic tuinstoelen. Daarbij hebben ze enkele verbeteringen doorgevoerd. Hierbij hebben ze het RVS frame aan de bovenkant van de rugleuning meer gebogen. Je bovenrug, wordt hierdoor opgevangen door het rope, wat veel meer comfort meebrengt. Een slimme simpele oplossing, waar je een sterk tuinmeubelmerk aan herkent.

Tuinkussen: Taste by 4 Seasons levert deze rope tuinstoel standaard met een weerbestendig tuinkussen op het zitvlak. Dit tuinkussen is van een hoogwaardig Olefin materiaal, wat betekent dat het weer- en VU bestendig is, kleurvast en prima tegen een regenbui kunnen.

Review van de Elba tuinstoel

De Elba tuinstoel van Taste 4SO wordt gemiddeld beoordeeld met een 9+. Een sterke stapelbare tuinstoel, met 5 jaar garantie, een mooi design en een stevig degelijk frame.

 • Stapelbaar.
 • RVS frame.
 • 5 jaar garantie.
 • Mooi design.
 • Hoogwaardige afwerking.

Het afwerkingsniveau is ook erg hoog. Zo zijn de lasnaden naadlooos, is het touw strak gevlocht en perfect afgewerkt en is hij voorzien van brede beschermdoppen onderaan de tuinstoel. Dit zijn de sterke punten die terugkomen in de reviews. Verbeterpunten zijn er ook, zo is hij maar in 1 kleur verkrijgbaar en is er ook maar 1 kleur tuinkussen voor op de zitting te koop.


Taste by 4 seasons elba dining tuinstoel

Details en afmetingen

Er zijn enkele details, welke de Elba sterker en beter maakt dan vergelijkbare rope tuinstoelen. Deze details zijn vooral gericht op een betere kwaliteit van de gebruikte materialen. Waarom wordt er RVS gebruikt voor het frame, in plaats van aluminium? RVS is veel sterker dan aluminium. Het design, vraagt om een sterker materiaal dan aluminium. RVS is het enige sterke metaal, wat niet roest. Het is wel een stuk duurder, maar veel sterker en gaat dus veel langer mee. Dit is een bewuste keuze, waar je een sterk tuinmeubelmerk aan herkend. Hieronder enkele details:

 • 5 jaar garantie.
 • Sterk RVS frame.
 • Hoogwaardig rope.
 • Beschermdoppen.
 • Stapelbaar.
 • Wordt geleverd inclusief tuinkussen.

Afmetingen tuinstoel Elba

De stapelbare Elba tuinstoel van Taste 4SO is gemaakt voor de Nederlandse en Belgische markt. In tuinmeubelland gaan ze dan ook uit van de gemiddelde Nederlander, als het gaan om zithoogte, zitdiepte, tuintafel hoogte en meer. Hieronder vind je de dimensies:

 • 85 cm hoogte.
 • 55 cm breedte.
 • 65 cm diepte.
 • 48 cm zithoogte.
 • 45 cm zitdiepte.
 • 68 cm armleuning hoogte.

Onderhoudsmiddelen rope tuinstoelen

De Taste 4SO Elba tuinstoel valt in de categorie “rope tuinstoelen”. Rope is touw en dit touw kan je eenvoudig met onderhoudsmiddelen schoon en netjes houden. Onderhoudsmiddelen bieden wij aan, waarbij je het beste gebruik kan maken van multi surface cleaner en multi surface protector. De beste merken onderhoudsmiddel voor de Elba zijn van: 4 Seasons Outdoor en Golden Care.

Taste 4SO tuinstoelen aanbiedingen

Wil je Taste by 4 Seasons outdoor tuinstoelen kopen, dan zoek je natuurlijk altijd de beste aanbieding. Tijdens de sale periode kan je goede aanbiedingen kopen, maar wij hebben het hele jaar door goedkope tuinset aanbiedingen. Hierbij kun je de Taste 4SO Elba tuinstoelen voordeliger kopen in combinatie met een tuintafel. Let ook op de Elba tuinstoel stapel kortingen. Bestel je bijvoorbeeld een set van 4, 6, of 8 stapelbare tuinstoelen, dan zit hier een korting op. Hou dus onze webwinkel en onze winkel in de gaten voor de beste Taste by 4 Seasons tuinstoelen aanbiedingen.

Taste by 4 Seasons Elba tuinstoel kopen

De Taste 4SO Elba tuinstoelen kopen? Dit kan je het beste doen bij een officieel verkooppunt. Wij zijn in Nederland en België de officiële Taste by 4 Seasons winkel, waar naast het kopen ook de volledige service geregeld wordt. Denk daarbij aan losse onderdelen die achteraf besteld kunnen worden. Een extra kussentje, bescherm dopje, lakstift, onderhoudsmiddelen, beschermhoezen etc. Ook voor de service binnen je 5 jaar garantie (en daarbuiten) zijn wij het centrale verkooppunt voor de Taste by 4 Seasons tuinmeubelen.

Verkooppunten

Taste by 4 Seasons verkooppunten bieden de volledige garantie en service. In de Taste 4SO showroom vind je verschillende modellen staan, zodat je kan proefzitten. Omdat de collectie tuinmeubelen in onze toonzaal altijd wisselend is, raden wij aan om vooraf even te informeren op de Elba tuinstoelen in onze winkel staat. Uiteraard kun je de Elba nu online kopen, waarbij je bij ons als officieel verkooppunt, geniet van de volledige 5 jaar garantie en service op de Taste 4SO Elba tuinstoelen.

Taste 4SO Elba tuinset

De Taste 4SO Elba tuinset is ook enorm populair. Een Elba tuinset bestaat uit een tuintafel met daarbij 2 of meer tuinstoelen uit de de eerder genoemde tuinstoelen serie. Welke tuintafels passen hier dan het beste bij? Wij als officieel verkooppunt verkopen de Elba veel en er zijn uiteenlopende tuinset samenstellingen. De meest populair Elba tuinset opstellingen, vind je hieronder. Daarbij wordt de Elba tuinstoel gecombineerd met:

 1. Taste 4SO Derby tuintafel.
 2. Louvre tuintafel.
 3. Vesper.
 4. Organic.
Taste 4SO Elba dining tuinset

Taste 4SO Elba loungeset

De Elba loungeset is een combinatie van een 2-zits tuinbank in combinatie met 2x een lounge tuinstoel. Je kan hierbij nog bijpassende accessoires bestellen zoals een voetenbank of een koffietafel. Deze opstellen past ook prima tussen onze balkon loungesets, aangezien het design en de afmetingen ruimtelijk zijn. Hierdoor blijft je balkon en terras groot in het ruimte uitzicht en voelt het niet volgebouwd. Uiteraard past de Taste 4SO Elba loungeset ook in elke tuin, patio of dakterras.

Afmetingen

De Elba loungeset tuinmeubelen bestaan uit een living tuinbank en living chair. Hierbij kun je bijpassende accessoires bestellen zoals een koffietafel of een voetenbank. Hieronder de afmetingen van de loungeset living Elba tuinmeubelen:

2-zits tuinbank

 • 127 cm breed.
 • 80 cm diepte.
 • 82 cm hoogte.

Living tuinstoel chair

 • 70 cm breed.
 • 80 cm diepte.
 • 82 cm hoogte.

Algemeen loungeset:

 • 39 cm zithoogte.
 • 55 cm zitdiepte.
 • 60 cm armleuning hoogte.
Taste by 4 Seasons Elba living loungeset

Top 5 accessoires

Accessoires welke vaak tegelijk met tuinmeubelen gekocht worden vind je hieronder. Denk daarbij aan accessoires die comfort en gemak brengen. Maak ook aan dingen zoals onderhoud en bescherming. hieronder vind je de top 5 accessoires welke gekocht worden in combinatie met Elba tuinmeubelen.

 1. Stokparasol.
 2. Zweefparasol.
 3. Onderhoudsmiddelen.
 4. Beschermhoezen.
 5. Terrashaarden.

Waarom de Taste 4SO Elba kopen?

Taste 4SO Elba tuinmeubelen zijn: sterk, komen met 5 jaar garantie, zien er mooi uit, zitten lekker en hebben een minimalistisch design waarbij je terras open en ruimtelijk blijft. Dit in combinatie met 5 jaar garantie en een RVS frame in plaats van aluminium, maken hem de sterkste in zijn klasse. Wil je lang genieten in comfort en design, dan raden wij je aan om de Taste by 4 Seasons Elba te kopen.

Taste 4SO Elba living lounge stoel