Houten tuinset

Producten 1-48 van 182

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-48 van 182

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Houten tuinset

Houten tuinset online kopen

De houten tuinset is een prachtig sierraad voor in de tuin en het zorgt er bovendien voor dat jullie samen kunnen genieten van een hapje en een drankje. Laat je verrassen door het comfort dat de houten tuinset te bieden heeft, of kies puur voor de uitstraling die er vanuit gaat. Wat je motivatie ook is, je koopt de set eenvoudig online om deze netjes thuis af te laten leveren. 

Houten tuinset als sierraad

De houten tuinset is voor veel mensen veel meer dan de set waarop ze kunnen plaatsnemen op het moment dat de zon zich laat zien. Het is daarnaast een sierraad voor in de tuin, waarmee je ervoor zorgt dat er een bijzondere sfeer ontstaat in de tuin. Een natuurlijke vorm van tuinmeubelen in je tuin behoudt het landelijke landschap in je tuin. Vul het terras op een gezellige manier op, met een set die je het grootste deel van het jaar gewoon buiten kunt laten staan. Koop er bovendien een set kussens bij, die je erop kunt leggen op het moment dat je daadwerkelijk gebruik wenst te maken van de houten tuinset die je bij je in de tuin hebt staan.

Houten tuinsets hebben enkele karakteristieke eigenschappen die zowel voordelen als nadelen hebben. Zo houden houten tuinsets het lang vol, is hout zweer stevig en geeft het je set een unieke en natuurlijke look. Echter, doordat het een natuur product is betekend dit ook dat het leeft en zijn eigen gang gaat. Hierdoor vraagt je tuinmeubel wel om enige onderhoud.

Combinatie houten tuinset kopen

Combineer er op los met houten tuintafels en houten tuinstoelen. Of kies je voor een zware teakhouten tuintafel met lichte aluminium tuinstoelen. Kies een combinatie die bij jou past. Kies je voor de originele kleur van hout of toch een grijstint erin verwerkt.

Onderhoud Houten tuinset

Over het onderhoud aan de houten tuinset gaan verschillende verhalen de ronde. Onze ervaring is dat het allemaal wel meevalt, mits je er voldoende overzicht in houdt en je zo nu en dan de tijd neemt om er mee aan de slag te gaan. Het onderhoud kost wat meer tijd dan wanneer je een tuinset van kunststof of polywood koopt, maar het is niet zo dat je er iedere paar weken mee aan de slag dient te gaan. Als je de houten tuinset zowel aan het begin als het einde van het seizoen een keer schoonmaakt of opnieuw lakt heb je er verder weinig omkijken naar de goedkope houten tuinset. Kijk ook eens naar onze special onderhoudsmiddelen voor hout.

Bij Tuinmeubelen.nl maken wij gebruik van verschillende soorten hout. Er zit veel verschil tussen de houtsoorten. Denk hierbij aan de volgende soorten hardhout:

- FSC Teakhout*
- Teakhout
- Acasia
- Balau

*FSC is een keurmerk dat staat voor het verkrijgen van houtsoorten op een legale en verantwoordelijke wijze. Op Tuinmeubelen.nl vind je veel tuintafels van Hartman, 4 Seasons Outdoor of Exotan die een FSC keurmerk op haar tuinmeubelen hebben zitten.

Schoonmaken van je houten tuinset

Om optimaal gebruik te maken van je houten tuinset adviseren wij om je tuinset van hout in het voorjaar 1x grondig schoon te maken. Bijvoorbeeld met:

- Golden Care onderhoudsmiddelen
- Soda en een emmer warm water

Maak een keuze uit een grijze teaklook van je tuinset of de originele houtkleur. Ook kun je er een vintage brown look aangeven om meer kracht uit je tuinmeubelen te halen.