Wicker tuinset

6 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

6 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Wicker tuinset

Op zoek naar een wicker tuinset

Ben je op zoek naar een wicker tuinset? Het is een moderne vorm van het vlechtwerk dat we allemaal kennen, waardoor je profiteert van een goede prijs/kwaliteitsverhouding, in combinatie met een onderhoudsvriendelijk geheel. Als je de tuinset regelmatig schoonhoudt heb je er jarenlang veel plezier van. 

Geniet tijdens heerlijke zomeravonden van een kunststof wicker vlechtwerk tuinset. Het is de duurzame opvolger van het natuurlijke rotan en gaat jarenlang mee! Er is veel verschil tussen kunststof wickerdraden bij de tuinmeubelmerken. Deze zullen wij hieronder toelichten, zodat je een juiste keuze kunt maken voor een wicker tuinset. Kies je voor een aluminium tuintafel met wicker tuinstoelen of een teakhouten tuintafel met stoelen. Combineer je verschillende materialen als hout, aluminium en wicker of bestel je een gehele wicker tuinset.

Wicker tuinset bestellen

Wil je een wicker tuinset bestellen? Dat kun je bij ons gewoon online doen, waardoor je er de deur niet meer voor uit hoeft. Je kunt de tuinset bij ons gratis laten verzenden en je hebt natuurlijk 14 dagen de tijd om deze te retourneren indien de set toch niet aan je wensen voldoet. Daarnaast nodigen we je graag uit de tuinset bij ons in de showroom op te komen halen, al zorgen we er anders natuurlijk voor dat je de wicker tuinset zo snel mogelijk thuis afgeleverd zal krijgen. Betaal bij Tuinmeubelen.nl voor, achteraf of gespreid, wat jij wilt! Wij zijn aangesloten bij een waarborg keurmerk en zitten gevestigd met een showroom in Naarden.

Verschillende kwaliteiten kunststof wicker vlechtdraad

Op Tuinmeubelen.nl bieden wij meer dan 15 verschillende tuinmeubelmerken aan, die ieder een eigen wickerdraad produceren in verschillende kwaliteiten. De basis van een wicker vlechtdraad is plat wickerdraad, halfrond wickerdraad of een rond wickerdraad. Tegenwoordig zijn er talloze draden. Hieronder worden er enkele toegelicht van verschillende merken:

Voordelen Wicker tuinset

Een wicker tuinset biedt een aantal belangrijke voordelen. Het materiaal zit bijvoorbeeld op een flexibele manier in elkaar en het is gemakkelijk te kleuren. Verder wegen zowel de stoelen als de tafels haast niets, waardoor je ze gemakkelijk op kunt pakken en kunt verplaatsen. Dat gaat aan de andere kant niet ten koste van de stevigheid of degelijkheid, waardoor je wel degelijk kiest voor een duurzame tuinset, waar je veel plezier van zal hebben. Met een wicker tuinset kies je voor het beste van twee werelden en zit je binnenkort heerlijk in de zon, bijvoorbeeld om samen een hapje of een drankje te doen. 

Zijn er nadelen aan wicker vlechtdraad. Slechts enkele, gelukkig! Een plat en goedkoop wickerdraad kan na 3-5 jaar gaan uitdrogen en verkleuren. Er is ook bij de echt goedkope tuinset een te dun wickerdraad in omloop, dat zorgt voor een te korte levensduur. Deze wickerdraden worden niet verkocht op Tuinmeubelen.nl.

Onderhoud wicker tuinsets

Wicker is een kunststof materiaal dat niet schimmelt of gaat rotten. Het is een kunststof en kunststof vergaat niet (simpel gezegd). Staat de wicker tuinset continue in de zon, dan bestaat de kans op uitdroging na enige jaren. Met tuinmeubelhoezen of onderhoudsmiddelen behoudt je de kwaliteit. Een tuinmeubelhoes van Aerocover kost gemiddeld 10% van de verkoopprijs van een tuinset. Echter zorgt deze hoes er voor dat een levensduur aanzienlijk wordt verlengd, waardoor dit bedrag in no time is terugverdiend.

Heb je naar aanleiding van de bovenstaande tekst nog vragen over wicker draden, neem dan contact op met de klantenservice. In de showroom zijn staaltjes wicker te bekijken en daarnaast bieden wij verschillende merken sets aan die je kunt bekijken. Hiermee maak je een goed en weloverwogen de keuze tot een juiste tuinset voor bij jou in de tuin. Schroom niet om contact op te nemen met de klantenservice, zij helpen je graag verder.

Op Tuinmeubelen.nl vind je ook wicker tuinsets in de aanbieding en van Garden Impressions goedkope wicker tuinsets.

4 Seasons Outdoor kunststof wicker draad

Kies je voor de hoogste kwaliteit, dan kies je voor een kunststof vlechtdraad van 4 Seasons Outdoor. 4SO biedt de onderstaande draden aan die zij gebruiken voor tuinsets:

  • Hularo wicker
  • Polyloom vlechtdraad
  • Webbing

Hularo wicker draad is het huzarenstukje in de markt. Een sterk wicker vlechtdraad dat tijdens het maken ook direct is gespoten in kleur. Hiermee verkleurt het draad nauwelijks. Een Hularo draad wordt alleen geproduceerd door 4 Seasons Outdoor.

Polyloom wickerdraad is ook van Hularo, maar een dunner draad van 3 mm. Op alle wickerdraden van 4 Seasons Outdoor zit 10 jaar garantie.

Garden Impressions wicker tuinset

Wicker tuinsets van Garden impressions bevatten veelal een dun rond wicker draad of een half rond wicker vlechtdraad. Naast deze draden biedt Garden Impressions voor ieder wat wils:

  • Plat wickerdraad
  • Dubbel halfrond wickerdraad
  • L shape wickerdraad
  • Halfrond wickerdraad
  • Rond wickerdraad

Garden Impressions biedt 2 jaar garantie op al haar wickerdraden. Door de ruime keuze wickerdraden biedt Garden Impressions voor elke prijsklasse een juiste tuinset, zie de tabel hieronder ter verduidelijking.

Type Wicker

Prijsklasse

Levensduur

Kleuren

Plat wicker

€ 500,-

3 - 5 jaar

Earl Grey, New Kubu, Organic grey

Dubbel halfrond wicker

€ 750

4 - 6 jaar

Organic grey, antraciet, passion wilow

L Shape wicker

€ 850

6 - 8 jaar

Havanna, cloudy grey

Halfrond wicker

€ 1.000,-

8 - 10 jaar

Cloudy grey, antraciet, passion willow

Rond wicker

€ 1.200,-

10+

Cloudy grey, antraciet, passion willow

De ontwikkelingen van verschillende wicker vlechtdraden zorgen ervoor dat er in elke prijsklasse van ongeveer € 400,- tot € 5.000,- een juiste tuinset te vinden is. Met het bovenstaande tabel zie je simpel de verschillen in wicker en de prijsklasse hiervan.