Filteren

Teak Tuintafel

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Teak Tuintafel

Tuintafel online kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe tuintafel, bijvoorbeeld omdat je bestaande exemplaar versleten is of je toe bent aan een nieuwe uitstraling? Je vindt bij ons een uitgebreid assortiment, waar je online doorheen kunt bladeren. Daarnaast ben je van harte welkom bij ons in de showroom, waar we je bovendien meer kunnen vertellen over de materialen.

Stijlvolle tuintafel

Indien je een stijlvolle tuintafel zoekt is het verstandig eerst eens goed te kijken naar het interieur van je tuin. Is het vooral modern, of houd je meer van de klassieke elementen? Het is verstandig om daar het ontwerp van je tuintafel op af te stemmen, aangezien het een centraal onderdeel van je tuin is.

Zodra je in de tuin gaat zitten zal je dit waarschijnlijk in de buurt van de tafel doen. Zorg er dus voor dat je tuintafel een centraal element binnen de inrichting is, afgestemd op de rest van de tuinmeubelen. Tuintafels vind je bij ons in alle vormen en maten, ronde- en vierkante tuintafels tot klapbare of uitschuifbare tuintafels.

Tuintafel banner 1

Tuintafels in alle soorten en maten

Tuintafels zijn er daadwerkelijk in alle soorten en maten. Als je aan een tuintafel denkt dan is de eerste gedachte in je hoofd misschien een grote tafel waar je aan kunt ontbijten of dineren, niets is echter minder waar. In ons assortiment heb je namelijk ook kleine bijzettafels, bistro tafels, salontafels en bovendien ook nog in verschillende maten en materialen.

Voordat je een keuze maakt zal je waarschijnlijk al wel in gedachte hebben wat voor een soort tafel je wil hebben. Daarna komen er echter nog wel lastige keuzes waar je van te voren wellicht nog niet aan hebt gedacht. 

Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud en de levensduur van het tuinmeubel. Het ene materiaal is zeer onderhoudsvriendelijk en vergt enkel een vochtige doek en een sopje terwijl andere materialen veel meer onderhoud nodig hebben. Ook is de levensduur verschillend, afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit. Wil je dus een tafel die 10 jaar meegaat of een die je na 3 jaar moet vervangen?

Natuurlijk zijn er bij elk antwoord op bovenstaande vragen verschillende producten die in deze selectie vallen. En hier komen ook verschillende prijsklassen bij kijken.

Tuintafel banner 2

Tuintafel met licht gewicht

Je doet er daarnaast verstandig aan om een tuintafel met een licht gewicht aan te schaffen, aangezien je deze daardoor gemakkelijk kunt verplaatsen. Schuif de tafel iets op wanneer je onverwacht bezoek krijgt of berg deze netjes op wanneer je er even geen gebruik van wenst te maken.

Je hebt er op die manier optimaal plezier van, terwijl er aan de andere kant maar minimaal onderhoud nodig is. Met een tuintafel met een licht gewicht kun je dus alle kanten op, waardoor je een uitstekende aankoop doet waar je jarenlang van kunt gaan genieten.

Verschillende materialen tuintafels

De keuze van het materiaal van je tuintafel is belangrijk voor zowel de look in jouw tuin als het onderhoud dat je moet verrichten. Omdat je werkelijk in elke materiaalsoort een tafel kan kiezen is het assortiment reuze. 

Ga je voor een tafel van een natuurlijk materiaal zoals hout, teak of graniet of kies je liever voor een kunststof model? Elke materiaalsoort heeft natuurlijk zijn eigen voor en nadelen en om het overzichtelijk te maken hebben we onderstaand van alle materialen wat voor- en nadelen op een rijtje gezet:

Kunststof

Metaal (RVS, Staal, Aluminium)

✓ Makkelijk in onderhoud

✓ Relatief voordelige prijs

✓ Licht in gewicht

✓ Verkrijgbaar in veel kleuren

✓ Relatief makkelijk in onderhoud

✓ Verkrijgbaar in veel kleuren

Hout & Teakhout

Graniet

✓ Natuurlijke uitstraling

✓ Zeer duurzaam

- Relatief veel onderhoud

- Zwaar materiaal

✓ Natuurlijke uitstraling

✓ Makkelijk in onderhoud

✓ Zeer duurzaam

- Zwaar materiaal

Tuintafel banner 3

Het onderhoud van jouw tuintafel

Het onderhoud van een tuintafel is zeer afhankelijk van het materiaal. Zoals hierboven beschreven zijn sommige materialen makkelijker te onderhouden dan andere. Indien je geen zin hebt in veel onderhoud is het dus belangrijk dat je van te voren even goed kijkt wat je besteld en welk onderhoud hieraan gebonden is!

Doorgaans vergen de meeste materialen niet zoveel onderhoud. Voor een tuintafel van kunststof, metaal of steen is het vaak al voldoende om met een doek en een sopje schoon te maken.

Indien je echter een tafel hebt van hout (teak, steigerhout, hardhout etc.) dan is ver meer werk vereist. Omdat hout kan gaan scheuren bij slecht of achterstallig onderhoud raden we het altijd aan om te zorgen voor goed onderhoud. Bescherm je houten tafel met een hout of teak protector en maak deze schoon met speciale middelen die hiervoor bedoeld zijn. 

Zo verleng je de levensduur van jouw tafel en kan je nog langer genieten in je tuin. Bekijk ons complete assortimenten onderhoudsmiddelen op onze website.

Tuintafel banner 4

Advies in onze showroom

Het kiezen van de juiste tuintafel is nog niet altijd zo makkelijk. Indien je meer hulp wil met het kiezen van het juiste artikel of meer informatie wil hebben over verschillende materialen kan je altijd langskomen in onze showroom. Onze product adviseurs helpen je graag verder met meer informatie en tips!